søndag 1. mai 2011

Mai måned

Mai måned er her, og på 1. mai har jeg lyst til å vise dere bunaden til Sunnivagull. I vår familie er det tradisjon at besteforeldre ordner bunader til jentebarnebarn når de er rundt 2 år. Det var pappa som ordnet bunad til Ingrid Elise, og nå var det altså Sunniva sin tur. Til henne er det mamma som har ordnet. Jentene har fått søljer til dåp og bursdager opp gjennom.

Denne uka var altså mamma innom med bunaden. Den satt som et skudd, og gulljenta ble veldig stolt da hun fikk den. Utrolig moro og se at hun ble høytidsstemt da hun fikk den på seg.

"Kan jeg danse i den, bestemor?" spurte hun med en gang den kom på. Så søtt:-)

Her vi bor er det vanlig med rondastakk på jentene.


Gleder meg virkelig til 17.mai og jentene skal ha på seg rondastakkene sine:) Det spørs om vi må ordne en til Torgrim også, jeg syns han også skal ha;)

Tilslutt et bilde fra 17.mai i fjor:Har dere tradisjon for bunad i deres familie?

6 kommentarer:

Synnøve sa...

Det var en koselig bunadstradisjon :) Sånt har vi ikke i min familie, men vi stæsjer oss godt opp, og minner fra min barndom er at bunaden var det mest praktiske: Det er utrolig hvor mye ullundertøy man kan gjemme under den uten å ødelegge hele antrekket ;) (Finnmark + 17. mai = stort sett alltid bitende kaldt!)

Stine sa...

Så flotte bunader! :) I vår familie har de små bunader som er kjøpt.. dessverre.. men vi er alle godt utstyrt med Nordmørsbunad, med fullt tilbehør til konfirmasjonen da.. sånn til gjengjeld hehe ;)
Bunad er flott! Varmt, og staselig ;)
Klem

Silje sa...

Så søt frøken med bunad.
:)
Her har jentene bunader som Mamma har sydd (rutaliv og rondastakker) Lillebror har en bitteliten nikkers, så han må nok få en ny en i år. Mamma er en dreven syerske, så jeg tror jeg setter henne på jobben.. ;)

Stinemorღ sa...

Herlig tradisjon!
De kommer til å bli nydelige på 17.mai :)

Klem

Livet med Lillemor sa...

Nydelege bunadar! Det er så kjekt med tradisjonar som blir tatt vare på!

Du må prøva deg på buksene som eg har sydd, dei er utruleg enkle :) Veldig kjekt å sy når resultatet blir så bra,- gir motivasjon til å sy meir, så her hos meg blir det garantert fleire ballongbukser :)

Ha ein fin kveld!

renate sa...

Nydelige bunader på vel så nydelige jenter:) Her går det mye i Hardangerbunad til små barn og Hardanger- eller Rogalandbunad f.o.m konfirmasjonsalder.

Ha en flott uke:)
Klem:)