mandag 19. mai 2014

Bleiebukser

Da jeg gikk gravid med tvillingene bestemte vi oss for å bruke tøybleier på dem. Jeg begynte å virkelig tenke over hvor mye søppel vi kom til å "produsere" med to bleiebarn i godt over to år framover. Hadde hørt litt om tøybleier og satte i gang og google litt rundt.


Tøybleier i dag er ikke som det var i gamle dager. Tøybleier i dag er like lettvindt som engangs, men mye mye søtere på :-)


En annen fordel enn søppelmengden, er at tvillingene har enda ikke hatt rød eller sår hud i bleieområdet. Har enda ikke hatt behov for å smøre dem med salver, så tøy er nok mer skånsomt mot huden enn engangs også.  Er veldig fornøyd med valget vårt:-)


Jeg satte igang med å strikke ullbukser til de nyfødte nurkene. Ullbukser brukes over enten formsyddde bleier eller brettebleier og fungerer som et sperrelag.


 Disse er strikket i østlandsgarnet fra Nille, og er innsatt med lanolin for at de skal holde tett. Ble veldig fornøyd med dem:-)De lekker ikke, men jeg kjenner at de blir litt fuktige gjennom, så jeg har lagt de på hylla foreløpig, og bruker pultrekk istedet. Men jeg gir ikke opp, kommer nok til å strikke noen fler for å prøve igjen:-)

På disse bildene er småttisene mine bare 16 dager gamle, mimre mimre......

Ha ei fin uke alle dere som titter innom!

3 kommentarer:

Audhild sa...

Naaaw, så urolig skjønne nurk!

Kirsti sa...

Åh, så søte tvillinger i nydelige bleiebukser!

Synnøve sa...

Så søte små! Tøybleier er så søtt <3