onsdag 16. mars 2011

Fantastiske Knerten

Her i huset har vi en aldri så liten Knerten og Lillebror-periode;) Det kan nok hende at mamman i huset har en finger med i laget på denne dillen, for i perioden fra jul og til vinterferien hadde vi leseprosjekt i 1.-4. klasse der fokuset var forfatteskapet til Anne Cath. Vestly. Vi jobbet på mange forskjellige måter med hennes bøker. Jeg må innrømme at jeg storkoste meg i lesestundene i klassen min. Da tente vi lys og jeg leste høyt fra hennes bøker.

Tok med meg denne entusiasmen for bøkene hennes hjem, så her er vi på andre boken om Knerten og Lillebror:) Det er i alt 6 bøker, så vi har mange gode stunder foran oss på sengekanten om kvelden.


Her har 6-åringen min tegnet Knerten:)


Jeg husker godt at pappa leste disse bøkene til meg da jeg var liten, og jeg husker enda hvor koselig det var å krype opp i fanget hans og leve meg inn i verdenen til Lillebror. Det er lett for barna å kjenne seg igjen i historiene, Anne Cath Vestly hadde en fantastisk evne til å formidle til barna på deres premisser.
Dette er bøkene om Knerten og Lillebror:
1: Lillebror og Knerten
2: Trofaste Knerten
3: Knerten gifter seg
4: Knerten i Bessby
5: Knerten og forundringspakken
6: Knerten på sykkeltur

Anbefaler alle å lese disse gamle bøkene til barna sine, det blir garantert fine stunder:)

6 kommentarer:

tulipa sa...

Helt enig! Utrolig koselige bøker! Mine 7-åringer driver også og leser A.C Vestly bøker på skolen. Godt at de fremdeles er aktuelle!
Ha en fin dag!!
:)

KnertenogKaroline sa...

Ja, de er utrolig koselig bøker! Tusen takk for koselig kommentar på bloggen! Ha en kjempefin dag! Klem fra Lena

renate sa...

A.C Vestly er skjønn, herlige bøker:) Kaffeboksene i forrige innlegg er bare så fine, men har så mye i GG og da i den lyseblå-fargen og den går så dårlig til den blåfargen der!!!!!!

Fine kvelden til deg:)

Ina sa...

Herlige bøker som jeg har massevis av minner fra! Husker også veldig godt Mormor og de åtte ungene. Så flott at vi fører denne kulturarven videre!

Fru Keilegavlen sa...

Så herleg!! Husker desse bøkene eg og då eg var liten. Kjekt å bringe slike skattar vidare.

Stinemorღ sa...

For en herlig tegning! :)

Det er koselig bøker - husker hvor glad jeg var i de selv...