onsdag 23. november 2011

Pepperkakekalender !


I år blir det pepperkakekalender på klassen min :-) Jeg og Sunniva har brukt fridagen vår på å bake pepperkakehjerter til kalenderen. Vi kjøpte ferdig deig vel og merke , hjemmelaget deig sparer vi til egne pepperkaker.Stor hjerteform har jeg ikke , men jeg laga meg en mal i stivt papir og skar rundt med kniv . Ble så bra att ;-)
Skoledagene klaffet yppelig i år, vi har 15 skoledager , og det er 15 elever i klassen . Vi har ikke hjerter til helgedager , men det tror jeg ikke noen av dem tenker så veldig på ;-)


Jeg var veldig spent på å få til navnene og tallet fint , melis har en tendens til å bli klinete. På denne nettsiden fikk jeg gode råd om pepperkakepynting. Jeg blanda altså melisen med ett egg, og da ble glasuren fast og fin. Fargen ble litt gulere , men det gjør ikke noe.


Vi lagde to ekstra hjerter i tilfelle noe gikk galt. Det gjorde det ikke , derfor ble det to hjerter i vinduet :-) Man tager hva man haver , så de ble pyntet med sjokolade-kakestrøssel.

Julegardinene kom også opp i dag . Julestjernene er også kommet fram , men tenner de ikke før fredag .

Legg merke til den litt for korte ledningen..... Hmpf...... Typisk ;-)
Tusen takk for alle koselige kommentarer jeg får på det jeg strikker og hekler , moro !

6 kommentarer:

angie sa...

Deres decoration er vakker! Jeg elsker vinduene og deres lille datter er såååå søt! kjærlighet hilsener fra Tyskland av Angie

Elisabeth sa...

Hei hei!

Såååå grei lærer du er! :-) Veldig god ide. I fjor laget trinnkontaktene våre pepperkakehjerter til alle barna! De hang vi opp, men alle datt ned.... Uff, ler litt her nå. Men - de kom nye hjerter på plass og alle fikk det de skulle.

Klem fra ELisabeth.

visbysjarm sa...

Peppekakekalender! Så moro! Så flink du er, og så snill lærer ;-)

Fruehuset sa...

For eit koselig julekjøkken:))

Synnøve sa...

Du må jo bare være favorittlæreren!! Mamma har i alle år brukt egg i melisen for at den skal bli stiv og fin, og hun har også et triks for å unngå gulfargen - dette deler jeg gjerne med deg: dropp plommen og bruk kun eggehviten :) Like stivt, og like hvitt som før! :)

Gitte sa...

O'lykke!
Tenk å ha deg som lærer:) Du er jo bare god!

Klem Gitte