fredag 27. mai 2011

Rosa fredag




Endelig helg og fredag, herlich:-))
Ungene koser seg med jordbær og Dyrepasserne på TV2, og jeg og mannen har inntatt sofakroken:)

Kjøpte oss disse rosa rosene på fredagshandelen i dag. Det er en fantastisk skarp og fin rosafarge på dem, jeg kunne ikke bare gå forbi dem. De fikk plass på kjøpmannsdisken sammen med rosa lys og en lilla mariskål med lys oppi. Kruset er et loppefunn;)

Jonas (hunden vår) har slitt med øret sitt den siste uka. I går gikk turen til dyrlegen, og hun fant kraftig ørebetennelse. Stakkar lille babyen vår:( Øret må dryppes morgen og kveld i 10 dager. Ungene syns veldig synd i han, og står klare med hver sin go-bit når mannen holder og jeg drypper.

Håper han kommer seg fort.

Ha en fantastisk (rosa) fredagskveld!

onsdag 25. mai 2011

Bakedag:-) (Og en herlig oppskrift!)

I dag har jeg og jentene hatt fri fra jobb og barnehage, og det er så deilig! Er veldig glad i fridagen min midt i uka. Det er luksus å ha en dag fri der vi kan kose oss ekstra, en dag der jeg er bare mamma. Storebror får fri kl 12.45 på onsdager, så han er tidlig hjemme han også. Ikke lenge siden han fortalte at onsdagen er favorittdagen hans, for da er mamma hjemme når han kom hjem fra skolen. Bare sånne utsagn alene er verdt investeringen med en dag fri:-))

I dag har vi hatt bakedag, og det ble herlige ostehorn. Jeg har tatt vare på heimkunnskapspermen min fra 7.klasse, og i den finnes de lekreste kaker, middager og gjærbakst! Ostehorn er en av mine favoritter:)






Jeg koser meg med små hverdagsøyeblikk: Sunniva (2 1/2 år) studerte hornene når de var på heving, og sa: " Du var snill, mamma, som la dyne over kaken når den skal sove".
 Så god!!





Jeg deler gjerne oppskriften med dere bloggevenner:
Denne er til ca 20 horn.

1,5 l mel
3 dl revet ost
1,5 ts salt
2,5 ts sukker
1 (evnt 1,5) pk gjær
37 gr smelta smør
ca 7 dl lunka vann

Bland først det tørre, rør inn den lunkne væsken.
Forhev.
Kna deigen, kjevle den ut, lag trekanter som du snurrer.
Etterhev
Pensle med egg, strø over litt revet ost eller valmuefrø.
Stekes i 220 grader til de er ferdige.

Velbekomme



mandag 23. mai 2011

Koselige lyslykter






Jeg fikk et kreativt utbrudd i går kveld og da ble disse lyslyktene til:-) Jeg har rett og slett hekla trekk av diverse restegarn til vanlige syltetøyglass jeg har tatt vare på.

Turkis og hvitt til stua og lilla til kjøkkenbordet.

I dag er jeg blitt medlem hos norske interiørblogger, det setter jeg stor pris på:-)

Fin mandagskveld til deg:)


lørdag 21. mai 2011

Min lille hekk



Da er faktisk hekken kommet i jorda, endelig!
Det har tatt lengre tid enn jeg hadde trodd, men nå er den endelig på plass, og det ble kjempefint syns jeg. Den er ganske så liten og puslete nå, men den vokser seg høy og tett på noen år, så det er bare å smøre seg med tålmodighet:-)
Nå mangler vi kun et lag med bark over duken. Planting i selve skråningen får vente til neste vår, det er dyrt med planter! Drømmer om bl.a Rhododendron.

Valget falt på Svartsurbær som hekk. Grunnen til det er:

  • Den vokser forholdsvis raskt og blir tett og fin med riktig stell (får håpe den får det i høstmamma-hjemmet...:/)
  • Den har søte hvite blomster i mai-juni
  • Har bær på høsten som er fulle av antioksidanter. Vi er spente på å lage saft og syltetøy av den. Satser på at den ikke er så sur som det høres ut;)

Bildet er lånt fra Wikipedia


Ha en fin lørdag




lørdag 14. mai 2011

Hjemmelaga 17.mai-bukett

Jeg og veslemor vil ønske alle en flott lørdagskveld med disse bildene av dagens prosjekt:








Vår egen 17. mai-bukett:-)

Den består av røde og hvite nelliker, og blåfiolette Lissianthus:)

(Ble så fornøyd at jeg laga en ny header av bildene også, hihi;)

mandag 9. mai 2011

Tunika på pinnene:)

Her har vi hatt nok en herlig dag ute i solen. Det ble en ekstra fridag på meg, for storebror sliter med feber og forkjølelse i disse dager. Koselig med en ekstra dag bare jeg og han:) Vi har snakket mye om mangt, men mest om fotball;) Vi er spente på om han kommer seg til i morgen kveld, for da er det fotballkamp på han, og det er kjempeviktig for han å bli med på. Fotball er den store interessen.





På pinnene har jeg nok en lilla tunika. Denne er til tantejenta mi som snart har bursdag. Søstra mi har falt helt for den jeg strikka til jentene her, så da blir det maken til godjenta til tante:)

Solsikkene vi sådde for en tid tilbake begynte å henge litt med hodet. I dag fikk de derfor nye potter av meg og storebror, så da får vi håpe de koser seg med litt mer boltreplass:-)

Ha en fin mandagskveld!
Og velkommen til nye følgere, moro:-)

mandag 2. mai 2011

Oldemor-pute

Det er blitt ei ny pute i sofakroken hos oss:) Den gjorde seg der, syns fargene passet veldig godt inn i interiøret.





Puta ble visst godkjent av flere enn meg, hihi ;)

Herlig ny uke til alle mine bloggvenner:-)
Setter veldig stor pris på alle koselige kommentarer, det er moro å blogge!

søndag 1. mai 2011

Mai måned

Mai måned er her, og på 1. mai har jeg lyst til å vise dere bunaden til Sunnivagull. I vår familie er det tradisjon at besteforeldre ordner bunader til jentebarnebarn når de er rundt 2 år. Det var pappa som ordnet bunad til Ingrid Elise, og nå var det altså Sunniva sin tur. Til henne er det mamma som har ordnet. Jentene har fått søljer til dåp og bursdager opp gjennom.

Denne uka var altså mamma innom med bunaden. Den satt som et skudd, og gulljenta ble veldig stolt da hun fikk den. Utrolig moro og se at hun ble høytidsstemt da hun fikk den på seg.

"Kan jeg danse i den, bestemor?" spurte hun med en gang den kom på. Så søtt:-)

Her vi bor er det vanlig med rondastakk på jentene.


Gleder meg virkelig til 17.mai og jentene skal ha på seg rondastakkene sine:) Det spørs om vi må ordne en til Torgrim også, jeg syns han også skal ha;)

Tilslutt et bilde fra 17.mai i fjor:



Har dere tradisjon for bunad i deres familie?